З настанням літньої спеки практично повсюдно починають продавати морозиво у вафельних ріжках. Ми їх часто бачимо на прилавках і практично всі їх хоч раз в житті пробували. У ріжок поміщають найрізноманітніше морозиво, адже всі його смаки поєднуються з хрусткою вафлею. Для самостійного приготування вам знадобиться вафельниця і конус, з яким ви надасте листу вафлі потрібну форму.
Перший вафельний ріжок з'явився понад століття тому в 1904 році. Тоді продавець з Сент-Луїса вперше загорнув морозиво в вафлю, так як у нього закінчилися паперові стаканчики, в яких традиційно продавався цей продукт. Ласощі так сподобалося покупцям, що до кінця дня одна людина пекла вафлі, а друга завертала в них морозиво, поки воно не скінчилося. Вручну виробляли вафельні стаканчики ще наступні 17 років. Після цього з'явилася машина, яка випікала їх автоматично і морозиво в стаканчиках було поширене повсюди.
З тих пір в ріжки загортають різноманітні улюблені ласощі. Можна приготувати морозиво в ріжках в домашніх умовах для всієї навіть дуже великої родини. Ви можете розкласти в вафельні ріжки як вже готове морозиво, яке продають великими брикетами, так і приготувати його самостійно. Ріжок має вигідні відмінності від звичних стаканчиків, які роблять зазвичай з прісного тіста і позбавленими хрускоту.
За допомогою такого пристрою як вафельниця для приготування тонких пластів, ви можете приготувати самостійно подібний ріжок. Для цього необхідно спекти вафлю і за допомогою спеціального конуса згорнути її, після чого дати охолонути. Якщо у вас немає конуса, то можна зробити подобу брикету - покласти морозиво між двома вафлями або зробити подобу конвертика.
У наш час все більша кількість домогосподарок воліє готувати різні десерти самостійно, адже так можна бути впевненою в якості та свіжості використаних продуктів. Вафельні ріжки можна приготувати з будь-якого улюбленого рецепту. Домашні вафлі можуть бути не обов'язково хрусткими, але в будь-якому випадку смачними, краще, ніж стандартні вафельні стаканчики. Можна в готовий ріжок покласти джем або полити його зсередини гарячим шоколадом.
Ключові слова:
Немає ключових слів для цієї статті: