Якщо ви хочете приготувати незвичайний десерт, то варто звернути увагу на рецепти мармеладу. Крім насиченого смаку ці ласощі ще і надзвичайно корисні. Завдяки наявності в ньому желатину мармелад зміцнює волосся і нігті. Лимонний варіант містить велику кількість вітаміну С, який благотворно діє на організм в цілому. Робити мармелад за цим рецептом можна використовуючи в якості основи будь-який інший фрукт, варення або сік. Для того, щоб мармелад мав цікавіший вигляд, аніж прості зацукровані кубики, використовують форми для льодяників.
Продукти для приготування мармеладу можна знайти на кожній кухні. Для його лимонного варіанту вам знадобиться кілька цитрусових, цукор по 100 грам на кожен лимон, вода і желатин. Лимони очищаються від цедри, з них віджимається сік і проціджується макуха. Желатин попередньо розчиняється в невеликій кількості води (на одну пачку вистачить близько чверті склянки). З цукру і невеликої кількості води готується сироп. Потім змішується желатин, сироп і сік лимона. Після чого отриманий склад можна наливати по формам і залишити в холодильнику на пару годин.
Коли маса затвердіє фігурки дістають з формочок і обвалюють у цукрі. Також можна залишити такі фігурки як є і прикрасити ними улюблені десерти. Наприклад, торт «Бите скло» можна приготувати дещо іншим способом і залити білим желе не розрізані пласти фруктового соку з желатином, а шоколадні фігурки.
Форми для льодяників допоможуть вам приготувати естетичний десерт з желатину і зробити його оригінально красивим. Важливо лише залишити його до повного застигання, а не поспішати діставати його з форми. За аналогією можна приготувати рахат-лукум, пастилу і желе. Після вилучення з форми посипати можна кокосовою стружкою замість цукру або пудри. Обвалювати шматочки мармеладу необхідно щоб вони не склеїлися в одну масу один з одним на блюді.
Якщо у вас кілька форм для виготовлення льодяників, можна зробити мармелад з різними смаками для сімейного чаювання. Такі ласощі сподобаються дітям і здивують ваших гостей. При цьому мармелад вийде набагато дешевший, аніж куплений в магазині, і до того ж ще й корисніший.
Ключові слова:
Немає ключових слів для цієї статті: