Магазинні горішки зі згущеним молоком - це зовсім не те, що горішки домашнього приготування, і з цим навряд чи хтось сперечатиметься. Саме тому багато хороших господинь вважають за краще придбати орешницу, щоб радувати своїх близьких цим чудовим ласощами. Але щоб приготувати такого роду випічку, мало купити Горішниця, потрібно ще й роздобути хороший рецепт тіста, яких сьогодні в інтернеті представлено безліч.
Для наступного рецепта горішків зі згущеним молоком Вам знадобляться такі продукти:
- 200 г вершкового масла;
- два яйця;
- 150 г цукру;
- три склянки борошна;
- чайна л. соди;
- Дві банки вареного згущеного молока.
Приготування
Яйця слід акуратно збити з цукром. Одночасно на вогонь слід поставити сотейник з вершковим маслом, щоб воно розтопилося, але не кипіло. Потім масу, безперервно помішуючи, необхідно обережно влити в яєчно-масляну суміш. Після цього, в майбутнє тісто всипаємо соду і не перестаємо його перемішувати, поступово всипаючи просіяне борошно. Замісити тісто можна дуже швидко, якщо є міксер. За консистенцією воно повинно бути м'яким.
Далі робоча поверхня Горішниця змащується олією всього один раз . У кожну горіхову стулку викладається маленький шматочок тіста у вигляді кульок діаметром в 2 сантиметри, після чого пристрій слід закрити кришкою. Більшість приладів оснащено спеціальним таймером, який сповіщає про готовність горішків. Якщо модель Вашої орешницы не має такої опції, то потрібно буде стежити за ними, періодично відкриваючи форму.
Потім горішки складаються в посуд, де вони повинні охолонути. Після цього можна приступати до їх наповнення начинкою. Для одного горішка буде потрібно приблизно 1 чайна ложка вареного згущеного молока. Гурманам також сподобається варіант начинку, в яку додані подрібнені волоські горіхи або арахіс. Також можна розтопити шоколад і вмочити в ньому кожен спечений горішок, присипавши потім кокосовою стружкою. Приємного апетиту!