Смачне печиво можна не тільки купити, але також приготувати і самому. За допомогою Горішниця, яка має багато різних форм, можна випекти відмінне печиво, яке буде м'яким і приємним на смак. Великою популярністю серед численних різновидів форм користуються грибочки, які можна дуже просто і швидко приготувати.
Щоб отримати досить велику порцію грибочків, необхідно використовувати такі продукти:
- маргарин - 250г.
- яйця - 3шт;
- гашене сода - одна чайна ложка;
- цукор - півтори склянки;
- борошно - 800г;
- сметана - одна ложка;
- масло для змащування форми.
Щоб приготувати печиво у формі грибочків в Горішниця, потрібно крок за кроком виконувати наступні дії:
1.Разбіваем яйця і розмішуємо їх в мисці, одночасно додаючи цукор, одну ложку сметани, можна і йогурту, і все це добре розмішуємо віночком.
2.В отриману суміш додаємо розтоплений маргарин і знову все добре перемішуємо.
3.Потому додається гашене сода і знову все підлягає перемішування.
4.Чтоби отримати тісто, поступово просівається борошно. Саме тісто має бути крутим, але при цьому зберігати еластичність.
5.Когда тісто буде готове можна починати процес формування грибочків. Для цього окремо виліплює капелюшки та ніжки.
При формуванні деталей майбутнього печива дуже важливо правильно вгадати з їх розмірами, адже потім, коли тісто буде випікатися, то воно збільшитися в своїх розмірах. Якщо покласти мало тесту, то печиво вийти без яскраво вираженої форми. Якщо додати тесту більше в форму для Горішниця, то воно матиме непривабливі шви, які потрібно буде зачищати.
Заготовити деталей для грибочків можна відразу на пару заходів. Коли вони будуть готові, ставимо Горішниця на вогонь і змащуємо обидві половинки форми маслом. Розміщуємо готові деталі в спеціальні поглиблення. Після чого закриваємо форму і продовжуємо випікати грибочки з кожного боку приблизно по три хвилини. Дуже зручно відразу формувати такі деталі для печива, коли печиво випікається вже з іншого боку.
Готове печиво можна вживати. Однак можна продовжити процес їх приготування, додавши на капелюшки розтоплену шоколадну глазур і притиснути їх в кокосову стружку або мак. Такі грибочки вийдуть значно привабливішими і смачними. Взагалі, кожен може придумати свій варіант, який йому найбільше підходить.