Якщо ви не знаєте, що солодке приготувати своїм дітям, то оптимальним варіантом для них будуть солодкі горішки, для яких можна придумати яскраву і смачну начинку. Такі горішки можна приготувати в домашніх умовах. Для цього достатньо буде придбати горішницю і вибрати відповідний рецепт для приготування тіста.
Використовуючи різні пропорції можна приготувати масу для випічки, яка буде мати розсипчасту або щільну структуру. Щоб приготувати тісто ніжної структури, знадобиться вершкове масло (200г), жовток (три штуки), цукор (половину склянки), оцет і щіпка соди, а також 600 грам борошна.
На самому початку масло перетирається з цукром. Потім додають жовтки. Далі сюди насипають погашену соду і борошно. Після того, як тісто буде замішано, потрібно залишити його приблизно на 25 хвилин. Після чого розгортаємо тісто максимально тонким шаром і за допомогою склянки чи спеціальної форми вирізаємо з нього кружечки. Ці кружечки вкладаємо в горішницю і ставимо випікати при температурі 180 градусів за Цельсієм, щоб тісто стало золотистого кольору.
Для приготування щільного тіста, потрібно застосувати всі ті ж інгредієнти, тільки замість жовтків потрібно взяти білки. Додатково до цього треба додати неповну склянку сметани. Бажано, щоб вона була жирною. Не завадить також додати корицю і зовсім трохи солі.
На самому початку необхідно змішати між собою прянощі, соду і сіль. Масло починаємо перетирати з цукром, і поступово додаємо білки, сметану і в останню чергу борошно з перемішанюю сумішшю, яка була зроблена на самому початку.
З цього всього повинно вийти тісто, яке буде відрізнятися від першого варіанту. Воно буде мати більш щільну структуру, і буде чудово тримати форму. Особливості такого тіста потрібно враховувати при його розкачуванні. Щоб вироби не були занадто твердими, тісто треба розкачати якомога тонше. Далі горішки виготовляються так, як і в попередньому варіанті.
Після того як горішки будуть готові можна наповнювати їх різною начинкою. У більшості випадків для цього використовується варене згущене молоко, в яке можна додати волоські горіхи. Якщо використовувати якийсь інший крем, то він повинен бути трохи в'язким. Це необхідно для того, щоб половинки добре приставали одна до одної.
Ключові слова:
Немає ключових слів для цієї статті: