За радянських часів все було набагато смачніше, і з цим не посперечаєшся. І не тому, що вибір продуктів в магазинах був менше, а з тієї причини, що готувалося все в домашніх умовах. І якщо порівняти сьогодні заводське печиво «горішки з начинкою» і ті, які робила мама свого часу за допомогою горішниці, то не потрібно бути гурманом, щоб гідно оцінити всю красу тих «шкарлупок» з пісочного тіста і тієї вареної в каструлі протягом двох годин згущеного молока.
Але ж і сам процес був неймовірно цікавим: кидаєш в горішницю кульки з тіста, і закривши іх ставиш на плиту, хвилини на 2-3. А який аромат виходить. Потім половинки горішків наповнювали згущеним молоком і з'єднували. Це були дуже смачні ласощі.
А які були вафельні трубочки з вареним згущеним молоком або будь-яким іншим кремом. І знову ж таки, все найсмачніше готувалося вдома за допомогою вафельниці. Поки готова вафля була гарячою, її змащували згущеним молоком, загортали в трубочку і посипали цукровою пудрою. Цих трубочок можна було з'їсти необмежену кількість. Адже вони такі хрусткі, солодкі, смачні. Але і зараз приготувати таке частування до чаю зовсім не важко. Для цього знадобляться горішниця і вафельниця. А також можна зробити за допомогою різноманітних форм різне фігурне печиво. З такими нехитрими кухонними пристосуваннями чаювання в вашому домі перетвориться на справжнє свято «фестиваль кулінарних мистецтв».
Крім вафельних трубочок за допомогою вафельниці можна легко приготувати чудовий вафельний торт, який гідно оцінять всі ваші гості. Рецепт і техніка приготування цього кондитерського виробу неймовірно прості, а часу витрачається - мінімум.
Для приготування вафель в вафельниці будуть потрібні наступні інгредієнти:
Сметана - 300 грам
Пшеничне борошно - 300 грам
Цукор - 230 грам
Маргарин або вершкове масло - 150 грам
Куряче яйце - 3 штуки
Сода - 1 ч.л.
Приготування тіста:
Слід розтопити масло (маргарин) на плиті. Яйця з цукром збиваємо міксером (блендером). Потім в одному посуді змішуємо сметану, масло, збиті яйця, соду, поступово додаємо борошно і розбиваємо віночком або міксером, щоб не утворювалися грудочки. Текстура тіста в ідеалі повинна відповідати консистенції рідкої сметани.
Приготування торта:
Вафельницю потрібно нагріти на плиті. Потім в нижню половинку форми вливаємо порцію тіста, закриваємо другою половинкою і печемо корж на плиті.
Ключові слова:
Немає ключових слів для цієї статті: