Печиво - це дуже смачні ласощі, яке добре вживати разом з чаєм. Існує багато різновидів печива, яке може виготовлятися також з внутрішньою начинкою. Одним з найсмачніших видів таких ласощів є горішки, всередині яких використовується варене згущене молоко. Хоча в якості начинки можуть також виступати й інші варіанти.
Звичайно ж, таке печиво можна купити в найближчому магазині. Однак щоб повністю бути впевненим в тому, що в ньому виккористані тільки натуральні компоненти, його можна зробити і самому. Для цього потрібно мати горішницю. Вона продається у вигляді форми, яку потрібно ставити на вогонь або в вигляді незалежного електричного приладу.
Сьогодні існує багато різних рецептів, які дозволяють приготувати смачні горішки. Дуже хорошим є наступний рецепт, для якого знадобляться такі інгредієнти:
- борошно - 200 грам;
- одне яйце;
- маргарин - 100 грам;
- цукор - 20 грам;
- сіль за смаком;
- щіпка харчової соди;
- столовий оцет - 5 грам;
- трохи рослинного масла.
Щоб приготувати смачне печиво за допомогою горішниці, необхідно взяти яйце і вилити його вміст в ємність, в якій буде формуватися тісто. Сюди ж висипаємо необхідну частину цукру і додаємо трохи солі.
Все, що знаходиться в ємності, потрібно ретельно перемішати. Далі додаємо розм'якшений маргарин і продовжуємо перемішувати до тих пір, поки у нас не вийде однорідна маса. Після цього потрібно погасити соду за допомогою оцту і вилити її в отриману масу. Все це знову добре перемішуємо. В кінці додаємо борошно.
Починаємо поступово процес перемішування замінювати замішуванням тіста. Тісто буде готове в тому випадку, коли вся консистенція матиме густий вигляд. Найкраще буде, коли ми закінчимо вимішувати тісто після повного поглинання ним муки. Якість тіста буде набагато вищою, якщо весь процес його вимішування робити руками.
Тепер залишається готовим тістом заповнити впадини в горішниці. Перед тим як робити це, потрібно змастити форму рослинним маслом. Готувати одну сторону необхідно приблизно 3-4 хвилини. Печиво буде готове тоді, коли воно стане помірно коричневого кольору. Останнім етапом є наповнення горішків смачною начинкою, яку ви можете вибрати на свій власний розсуд.