Солодкі і хрусткі вафлі, зверху посипані тертим шоколадом або намазати згущеним молоком, можна вважати одним з кращих варіантів ранкового сніданку. За допомогою якого ж пристрою можна приготувати такі чудові солодощі? Для цього необхідно використовувати вафельницу, яка дозволить приготувати улюблені ласощі всього лише за кілька хвилин.
Дуже популярними були бельгійські вафлі, які виготовляються за допомогою моделей, що мають товсті пластини. У них можна одночасно приготувати велику кількість вафель. Тут вони будуть виходити набагато легше і вище. У таких вафельниці лоточки робляться глибше. Це в свою чергу дозволяє покрити зовнішню частину вафель хрусткою скоринкою і при цьому залишити їх усередині м'якими. Приготовлені в них солодощі відмінно підійдуть для легкого десерту. Однак, якщо проявити креативність, то з їх допомогою можна випікати вироби, які можна сміливо додавати до страв основного меню.
Завдяки широкому асортименту, сьогодні можна придбати цей пристрій різної форми:
- квадратної;
- трикутної;
- круглої;
- у вигляді серця.
При покупцівафельниці до неї додатково йде спеціальна інструкція, в якій крім того як користуватися виробом, написані також кілька найпопулярніших рецептів. Кількість одночасно випікаються вафель залежить від моделі. Їх може бути дві, п'ять, десять і т.д. У деяких моделях передбачені спеціальні палички, на які можна одягати вафлі. Таким чином, можна влаштувати незабутнє свято для своїх дітей.
Якщо вам до смаку більше тонкі вафлі, то можна придбати спеціальну вафельницу, яка призначена для випікання тонких вафель. Основною її відмінністю є наявність осередків невеликої глибини. Це дозволяє пропікати тісто рівномірно по всій поверхні і отримати в результаті вафлі з хрусткою основою як зовні, так і всередині.
Такі вафлі були дуже популярні за радянських часів, коли їх наповнювали вареним згущеним молоком, щоб отримати більш яскраві смакові відчуття. Звичайно ж, не обов'язково використовувати саме згущене молоко. При бажанні можна згорнути їх трубочкою і наповнити морозивом, заварним кремом, порізаними фруктами і іншою начинкою. Кожен може покласти туди, то, що йому ближче і насолодитися справді тонким смаком, до якого захочеться повертатися кожен день.