Немає нічого цікавішого, ніж спільне приготування різних страв з дитиною. Якщо ви готуєте ще і шкідливі, але дуже смачні ласощі, то процес стане ще більш захоплюючий. У вільні хвилини з дитиною можна приготувати льодяники по старому рецепту, який був широко поширений до перебудови. Зараз, коли прилавки усипані різними формами для випічки, здавалося б, немає проблем з приготуванням різних страв. Однак, форми для льодяників знайти непросто. Господині використовують в якості форм листи, на які просто капають заготовку для льодяників, силіконові форми для льоду або самостійно виготовляють їх з підручних матеріалів.
Як підручний матеріал використовують фольгу, з якої можна виліпити об'ємну форму будь-якого розміру і виду. Для того, щоб потім було зручно брати цукерку руками, до того, як маса застигне, необхідно в неї увіткнути дерев'яні палички (можна використовувати зубочистки, але тільки без м'ятних кінчиків). У фользі цукерки виходять нерівними і часто частинки пристають до карамелі, тому краще використовувати спеціальні призначені форми для льодяників.
Класичний рецепт, який зможе повторити вдома абсолютно будь-яка господиня складається з: цукру і води (вона повинна трохи прикривати цукор), а також невеликої кількості оцту або лимонної кислоти. Форму необхідно змастити розтопленим вершковим або рослинним маслом.
Всі інгредієнти змішуються в каструльці з товстим дном і відправляються на вогонь. Вариться маса до отримання красивого золотистого кольору і появи запаху свіжої карамелі. Якщо ви переварите її, то колір буде темно-коричневим, а смак буде неприємним і гірким. Готовність можна визначити простим способом: в холодну воду необхідно капнути карамель, якщо вона відразу ж застигне, значить необхідна кондиція досягнута. Після цього можна розливати льодяникову масу в форми, які попередньо були змазані, і залишити до застигання. Алюмінієві або сталеві форми визнані в цьому плані кращими, бо вони здатні витримати високу температуру і при цьому не виділяти шкідливі речовини. Для отримання нових відтінків смаків можна використовувати замість води різний фруктовий сік. Найкраще його трохи розбавляти водою. Для зміни кольору використовують харчові барвники.
Ключові слова:
Немає ключових слів для цієї статті: