Багато хто з дитинства пам'ятає чудове печиво до чаю: горішки зі згущеним молоком або варенням (повидлом, джемом). Сучасні домашні господині все частіше намагаються відтворити їх на своїй кухні, адже це прекрасний домашній рецепт десерту до чаю. Однак, без спеціального пристосування тут не обійтися. У деяких збереглися ще горішниці з радянських часів. Вони представляли собою дві сковороди зі спеціальними виїмками. Зараз продаються подібні екземпляри, але зроблені по більш сучасним технологіям і з використанням інших матеріалів.
Недоліком горішниці, яка виконана у вигляді форми без використання нагрівальних елементів, можна назвати тільки те, що для приготування необхідна плита. Практично кожне сучасне житло нею оснащено і серйозної проблеми в цьому немає.
Ще одним типом такої форми є окрема електрична горішниця. Вона абсолютно незалежна від плити, її не потрібно перевертати і забезпечувати рівномірне прогрівання. Така конструкція має один недолік вона громіздка і на сучасній кухні для неї просто може не виявитися місця. Адже зараз для того, щоб приготувати улюблені страви, на кухні збирається велика кількість електроприладів: кавоварки, тостери, хлібниці, електрошашличниці і багато інших.
Вибирають горішницю в залежності від того, чи є у вас додаткове місце на кухні, а також в яких умовах ви будете готувати печиво частіше за все. Наприклад, звичайна горішниця без нагрівального елементу підійде господиням звичайних кухонь. Вона займе небагато місця і при цьому приготування буде зручно, так як плита на такій кухні також присутня.
Якщо ви на літо виїжджаєте за місто, наприклад, на дачу, то для того, щоб до чаю у вас завжди було домашнє, свіже і смачне печиво краще придбати електричну горішницю. Вона не залежить від наявності плити і зручна в даних умовах. Використовувати горішницю з вбудованими нагрівальними елементами можна також в гуртожитках, де на спільній кухні часто буває черга до плити або сама плита не кращої якості. Також вибирають цей тип горішниці, якщо кухня досить простора і є бажання облаштувати її всією необхідною технікою.
Ключові слова:
Немає ключових слів для цієї статті: