Яку б країну не відвідував сучасний турист, він зможе завжди насолодитися чудовим смаком вафель, які виготовляються за різними рецептами шляхом випікання тіста в вафельниці. Проходячи повз місце, де відбувається їх приготування, можна почути чудовий аромат вафель, який буде поширюватися на кілька метрів. Встояти проти такого запаху практично неможливо. Одними з найпопулярніших є європейські та американські виробники, де такі вафлі розкуповуються дуже швидко.
Бельгійські вафлі
Вафлі, які виготовляються в США за допомогою вафельниці, продаються з фруктами і збитими вершками. Вони називаються бельгійськими в честь їхнього засновника бельгійського походження Моріса Вермерша, який жив у США і зміг популяризувати там свої вафлі. За основу він узяв «Брюссельські вафлі» і представив їх на одній з виставок у спрощеній формі. Саме з того моменту «Бельгійські вафлі» міцно увійшли в раціон американців і стали користуватися там великою популярністю.
італійські вафлі
Хто як не Італія може похвалитися хрусткими вафлями, які мають приємний золотистий колір і випікаються в формі квітів або сніжинок. Такі вафлі мають свою назву - Піццеллі, що співзвучно зі словом піца. Це й не дивно, адже слово «pizze» в італійській мові означає плоский або круглий. За допомогою вафельниці італійці навчилися готувати чудове печиво. Досвід їх виробництва швидко перейняли сусідні країни, а також народи інших культур.
Нідерландські вафлі
Вафлі, виготовлені в Голландії, мають подвійну структуру, що складається з двох вафельних основ, між якими знаходиться карамельний сироп. Називаються такі вафлі «Стропвафлі». Вони мають дуже довгу історію, яка почалася з міста Гауда, де їх і готували тільки для місцевого населення. Однак з 1870 року ситуація змінилася і дані солодощі стали доступніші для громадськості.
Гонконгські вафлі
На особливу увагу заслуговують вафлі, які мають яєчну структуру і виробляються в Гонконзі. По-іншому їх називають «яєчними вафлями», так як за своєю формою вони нагадують невеликі перепелині яйця. Ця структура привертає до себе увагу туристів. Завдяки такій формі однією вафлею можна легко поділитися, адже вона дуже зручно розламується на окремі шматки.
Ключові слова:
Немає ключових слів для цієї статті: