Льодяники на паличках, незважаючи на свою простоту, викликають багато позитивних емоцій. І, не дивлячись на численні попередження стоматологів про шкідливість даних цукерок, батькам дуже важко переконати своїх дітей утриматися від споживання льодяників у великих кількостях.
Не маючи більше сил для переконання, багато батьків приходять до висновку, що найкращим варіантом буде готувати льодяники в домашніх умовах. Це має свої плюси, такі як, колосальна економія грошей і гарантія якості продукту.
Рецепти льодяників мало відрізняються один від одного. Їх основу неодмінно становить цукор. А далі вже можна експериментувати з кольором і запахом, скільки душа забажає.
Одним з найпоширеніших рецептів домашніх льодяників є наступний.
Що знадобиться для приготування цукерок:
- 4 ст. ложки цукру;
- 2 ст. ложки води;
- 1 ст. ложка 9% -го оцту;
- харчовий барвник або сироп з варення (необов'язково);
- форма для льодяників;
- в якості паличок можна використовувати довгі зубочистки або палички для шашликів.
Приготування:
Приготувати палички, позбавивши їх гострих кінчиків, які можна відрізати, наприклад ножиком. Якщо використовуються палички для шашликів, їх можна розділити навпіл, так вийде економніше.
Розвести барвник (або сироп) в невеликій кількості води. В емальований посуд з тоненьким денцем висипаємо цукор, наливаємо воду, щоб вона злегка покривала цукор, і ставимо на максимальний вогонь. Через кілька миттєвостей, коли цукровий сироп закипить і з'явиться перша пінка, необхідно влити оцет. Оцет необхідний для того, щоб сироп не засахарився.
Сироп необхідно варити не більше 5 хвилин. Чим довше він вариться, тим темнішими виходять льодяники. При цьому помішувати його не варто, тоді він буде однорідним і без бульбашок. Коли сироп практично дійшов до стану карамелі, необхідно влити барвник.
Карамель перевіряється на готовність наступним чином: паличку або зубочистку потрібно занурити в сироп, і швидко охолодити під краном з холодною водою. Якщо карамель не тягнеться - вона готова, в іншому випадку необхідно продовжити процес кип'ятіння. Якщо карамель починає пригорати до посуду, то це також свідчить про її готовність.
Далі все необхідно зробити дуже швидко - протягом хвилини максимум. Відключити вогонь, паличкою проколоти бульбашки, що залишилися, і розлити по формах (форма для льодяників). Не забудьте вставити в кожну формочку паличку для льодяника, приблизно до середини.
Через півгодини льодяники готові і їх можна подавати до столу.
Ключові слова:
Немає ключових слів для цієї статті: