Кожна господиня, у якої є горішниця хоче порадувати своїх близьких смачним і свіжим печивом. Для того, щоб воно вийшло з першого разу можна використовувати різні рецепти, але частіше за все об'єднує їх одне - необхідність додавати в тісто велику кількість вершкового масла або маргарину. Перш за все це потрібно для того, щоб тісто не пристало до форми. Сучасна горішниця виготовляється з антипригарного покриття, однак якщо змінити склад тіста, то і смак страви зміниться, і тому рецепт актуальний донині.
При використанні інших видів тіста, наприклад, листкового для приготування закусочних тарталеток, необхідно змащувати форму перед укладанням тіста. При приготуванні горішків за класичним рецептом для тіста буде досить пачки масла, пари яєць і половини склянки цукру. В якості сполучного елемента використовується борошно. Перед приготуванням необхідно змастити форми горішниці маслом, але тільки один раз. Перед викладанням тіста і мастилом, форму необхідно злегка розігріти. За даним рецептом тісто виходить густим і необхідно укладати його в виїмки форми невеликими кульками.
Кришкою форма придавлюється і виходять заготовки шкарлупок горішків. Після чого необхідно відправити форму на плиту і потримати пару хвилин. Печиво має набути золотистий колір. З перерахованих вище продуктів виходить майже сто половинок. Такого запасу печива вистачить для прийому гостей або на кілька чаювань.
Для того, щоб горішниця радувала вас якомога довше за нею потрібно доглядати. Перш за все, не варто перегрівати форму, адже в такому випадку краплі олії прикипівши до поверхні застигнуть практично не відтираючими жовтими плямами. Найкраще очищати поверхню горішниці відразу після приготування, поки вона не встигла охолонути до кінця, а залишилася лише трішки теплою. Таким чином буде легше очистити її від нагару без зайвих зусиль. Очищення поверхні форми слід проводити миючими засобами у вигляді паст і кремів, щоб не подряпати поверхні. Особливо це стосується форм з тефлоновим покриттям, які не витримують навіть невеликих подряпин. Якщо товщина покриття форми нижче 20 мкм, то ставиться до неї необхідно ще дбайливіше.
Ключові слова:
Немає ключових слів для цієї статті: