Ви плануєте дитяче свято? Хочеться здивувати дітвору чимось оригінальним, креативним? Зараз в магазинах можна знайти безліч різних кондитерських виробів в незвичайному оформленні, а можна без зайвих зусиль приготувати і самим.
Стара добра горішниця, та сама, в якій наші мами готували «горішки» з вареним згущеним молоком, стане незамінним помічником в організації дитячого застілля.
Тим більше що сьогодні існують різні варіації форми такого печива: шишки, жолуді, зірочки, грибочки, черепашки і безліч інших. З таким розмаїттям ваш стіл стане найкреативнішим. А якщо ще підібрати різні начинки: джем, крем, варене згущене молоко і т.д., то радості малюків не буде меж.
Крім того для великої кількості солодощів також стане в нагоді вафельниця. Ви думаєте, що за допомогою вафельниці можна зробити тільки вафельні трубочки? Насправді все залежить від оригінальності мислення кулінара. Якщо взяти до уваги той факт, що готова вафля досить гнучка, а ламкою і хрусткою вона стає після охолодження, то підключивши фантазію можна виліпити безліч різних вафельних виробів: трубочки, ріжки, торбинкиі т.д. Ви навіть можете в ріжок накласти морозиво - оригінально і смачно. Повірте, дітки оцінять.
А хто сказав, що вафлі і горішки обов'язково повинні бути солодкими? Спечіть в горішниці половинки з несолодкого (прісного або солоного) тіста і заповніть їх солоною начинкою, це може бути паштет, сир, або якийсь оригінальний ваш власний рецепт начинки. Те ж саме можна сказати іі щодо вафельниці. Використовуйте несолодке тісто, для випікання коржів, а якусь холодну закуску можна загорнути в вафельну трубочку, або зробіть корзинку- тарталетки з вафельки. З такою незвичайною сервіровкою ваш святковий стіл стане найцікавішим.
Рецепт тіста для несолодких горішків:
- • Маргарин - 1 пачка
- • Борошно - 0,4-0,5 кілограм
- • Яйця - 2 штуки
- • Сіль - щіпка
Яйця слід трохи збити виделкою. Маргарин розм'якшити і змішати з яйцями. Додати сіль, борошно і вимісити однорідне тісто. Поставити готову масу в холодильник на 25-45 хвилин. Після цього слід випікати за допомогою горішниці половинки горішків, для подальшого заповнення начинкою.
Рецепт тіста для несолодких вафель:
- Майонез - 1 стакан
- Борошно - 0,5 кг
- Маргарін- 150 грам
- Яйця - 3 штуки
- Сода - 1 ч.л.
- Сіль - щіпка
Всі інгредієнти ретельно змішайти в блендері, тісто має вийти рідкуватим. Випікайте вафлі і начиняйте будь-якою начинкою.
Ключові слова:
Немає ключових слів для цієї статті: