Для того, щоб отримати смачні і хрусткі горішки необхідно правильно вибирати горішницю не тільки по внутрішньому покриттю, а й за матеріалом корпусу. У цьому плані у горішниць, які не мають власних нагрівальних елементів в фаворитах метали - алюміній, сталь, чавун.
Для володарів індукційної плити на кухні, необхідно вибирати горішницю з чавунним корпусом, оскільки індукційні плити дуже примхливі у виборі посуду. Також в горішниці з чавуну можна приготувати більш рельєфні половинки. Такий корпус добре продавлює тісто і зручний при використанні заготовок щільної текстури.
На другому місці за якістю - горішниця зі сталі. Це також популярний матеріал для виготовлення форм для печива горішки. Його відрізняє висока теплопровідність і горішки в такій формі будуть готується дуже швидко. Окремо варто звернути увагу на спосіб утримання форми в зімкнутому положенні. Для цього використовують різні види пристроїв. Найчастіше можна зустріти класичний замок або стяжку для ручок.
За радянських часів проблемою багатьох моделей горішниці були ручки. Вони часто дуже сильно нагрівалися і чіпати їх без прихваток під час приготування загрожувало опіками. В даний час господаркам турбуватися практично нема про що, адже всі ручки виготовляють таким чином, щоб вони були термоізольовані. Вони практично не нагріваються, але при цьому форма досягає необхідної температури. Горішниця з такими ручками за ціною не буде відрізнятися від інших, в цьому випадку важливо лише підібрати фірму виробника з хорошою репутацією.
При приготуванні необхідно рівномірно прогрівати форму, щоб горішки були пропечені і приблизно одного кольору. У електрогорішницях є спеціальний датчик, який відповідає за нагрівання - термостат. За класичними горішницями-сковорідками необхідно стежити кухареві самостійно. Слід уникати перегріву форми, щоб не зіпсувати її.
Ретельно підібравши ідеальну форму під горішки ви зможете радувати ними свою сім'ю довгий час. Цей десерт сподобається не тільки дітям. Можна горішки робити як солодкими, так і закусочними. Форма для виготовлення горішків може застосовуватися для приготування різних страв, які безсумнівно сподобаються всій родині.
Ключові слова:
Немає ключових слів для цієї статті: